En frid(a) för själen

En musik-teaterföreställning tolkar Anna Bromee Anni-Frid Lyngstads musik från 60-talet till idag. En del av Riksteatern, spelas på Christinateatern i Kristinehamn.

Den första i sitt slag – godkänd av Frida själv – hade urpremiär i hennes hemstad Torshälla 28 mars 2018 i regi av Gunilla Nyroos.

”Roligt & rörande om livet & Lyngstad”, skrev EskilstunaKuriren om premiären.
Föreställningen går från de tidiga åren på 60-talet när en tonårig Anni-Frid sjöng i dansorkestrar i Sörmland, vann en talangjakt och fick sjunga i Hylands hörna – via världskarriären till de personliga solo-albumen till & med ”Djupa andetag” från 1996 där Frida medverkar som text-författare. Tillsammans blir sångerna som en berörande och inspirerande livs-resa att känna igen sig i. Skådespelerskan Anna Bromee (från bl. a. Ett bloss för Lena Nyman) sjunger och berättar personligt utifrån sångerna.

I lågstadiet hemma i Nyköping mimade hon som så många andra till ABBA på Roliga Timmen med hopprep som mikrofon:
– De var mina första idoler, så Anni-Frid är den artist som funnits med mig längst genom livet. Hennes egen musik och texter genom över 30 år har gett inspiration, tröst, glädje och styrka genom omvälvande år.
En frid(a) för själen är en kärleksfull, filosofisk, överraskande, rolig, berörande & inspirerande timme – som ger en fördjupad bild av musikskaparen och kreatören Frida.
Den speglar allas våra tankar och upplevelser på slingriga vägar genom livet.

Regi-öga är Gunilla Nyroos. Lill Lindfors & Babben Larsson är manus-bollplank. Musik-kompen i föreställningen är special-arrangerade och inspelade av några av Sveriges skickligaste musiker: Jocke Niehoff, Emil Ernebro & Roine Johansson. Arrangör & basist är Rigmor Bådal. Fridas vän och medmusikant ända sedan tonåren, Gunnar Sandevärn, är med och spelar på en av sångerna i den här föreställningen.

En frid(a) för själen är gjord med Anni-Frid Lyngstads personliga välsignelse;
– Önskar dig nu lycka till med din ”tribut” och känner mig mycket hedrad!
Kram x Frida

Biljetter: 180 kr; t.o.m, med scenpass 150:-. 26 år 90 kr Förköp via tickster.se eller Skeppsakademin samt på plats.
Föreställningen är ca 1h 15min

Datum

Kristinehamns Teaterförening- en del av Riksteatern

Kungsgatan 54
681 31, Kristinehamn

lars.hakansson9@gmail.com
http://kristinehamn.riksteatern.se/