Lake Vänern Grand Tour

 

Lake Vänern Grand Tour är ett koncept som ska bidra till att knyta ihop Vänern som en hel destination med hjälp av de aktiviteter som finns i och vid sjön. Genom att synliggöra alla aktiviteterna digitalt men också knyta ihop det som finns fysiskt med hjälp av skyltning ska det bli enklare för både lokalbefolkning och turister att ta del av det som finns att uppleva och göra vid Sveriges största sjö.

Cykelleden som håller på att kopplas samman runt sjön kommer att bli ryggraden för konceptet. Andra aktiviteter som också kommer att vara väsentliga för arbetet är paddling, båtturer och vandring. Insatser kommer också att göras för att stärka upp service och information gällande Vänern, här kommer gästhamnarna att spela en central roll.

Ett gemensamt krafttag för en gemensam plats
Lake Vänern Grand Tour är ett pilotprojekt som ingår i en nationell satsning för att utveckla naturturismen på landsbygden. Ett samarbete över administrativa gränser ska bidra till att utveckla Vänern som destination, men även föra samman kommunerna runt sjön. Fokus är nämligen inte bara att öka den internationella turismen, utan även att det ska tilltala svenska besökare och lokalbefolkningen.

Lake Vänern Grand Tour pågår 2018-2021 och har en budget på 4 miljoner kr. Projektet finansieras av Jordbruksverket, Region Värmland, Västra Götalandsregionen och Vänerkommunerna.

Följ projektet
Om du vill läsa mer om vad som händer i projektet, prenumerera gärna på Vänersamarbetets nyhetsbrev. För att få tillgång till nyhetsbrevet behöver du fylla i ett formulär. Klicka här för att fylla i formuläret.

Läs vårt senaste nyhetsbrev här.

Kontaktperson:
Madeleine Norum, projektledare
Tel: +46 72 204 75 21
Mail: madeleine.norum(at)vanern.org