Luröbåten – Båtturer till Lurö

Europas vackraste skärgård! Luröskärgården är känd långt utanför Sveriges gränser för sin vackra natur och säregna fauna. Åk hit med båt!

Sommaren 2020 är det reducerat antal personer som tas ombord på båten, så kom ihåg att ringa och boka er resa på telefon. Löpande uppdateringar finner du på webben. Ytterligare information finns på Facebook.

Resan till Lurö går genom tät skärgård. Vänern breder ut sig du kan se profilen av Djurö Nationalpark, längre ut passeras Aspholmen och Gunnarsholmens fyrar, då är du halvvägs till Lurö. Under resan finns goda möjligheter att få se både fiskgjuse och havsörn. Båten går först in i hamnen vid Stenstaka på Husön. Vandringen till avgångsbryggan är 3 km. För dig som inte vill promenera den sträckan, finns möjlighet att sitta kvar i båten och åka vidare till avgångsbryggan i Basteviken på själva Lurön. Vill du göra kortare promenader på den delen av ön är det 100 meter till klosterruinen och cirka 800 meter till Stånguddens fyr.

Lederna är markerade, du får även en broschyr ombord på båten med karta och information. I den gamla iskällaren vid Luröbryggan finns ett sevärt museum med fiskeredskap och även verktyg och redskap från skogs- och jordbruket som användes i dom dagliga sysslorna på Lurö. Det finns också möjlighet till övernattning i en stuga med fyra bäddar. Övernattning bokas i förväg. Båten till Lurö avgår från Ekenäs, Värmlandsnäs kl. 10:00, restid till Lurö är ca.1 timma. Båten går tillbaka från Lurö kl.15:00. Från Säffle stad är det cirka 50 minuters bilfärd till Ekenäs. OBS! Alla turer måste förbokas. Kontant betalning, Kort eller Swish. Ring oss. För priser och mer information se webbsida.

Luröbåten

Ekenäs, Värmlandsnäs
66191, Säffle

info@lurobaten.se
http://www.lurobaten.se/