Vandra på Ekenäs

Vandra på Värmlandsnäs med panoramavyer över Vänern. Ta med familjen på spännande tur.

Vandra vid Vänerns strand på Värmlandsnäs, Ekenäs, Åkershusleden och Ladholmen. Du kan välja att gå hela spåret eller delar. Start för vandringsleden är vid Ekenäs camping. Ekenäs – Ladholmen. Denna sträcka är ca 1 km lång. Leden går ut till Ladholmens sydspets och här erbjuds panoramavy utöver Vänern. Här finns ett vindskydd och grillplats. Denna del av leden är handikappanpassad, spångarna har inga räcken.

Ekenäs till Åkershus. Det är samma start och led som till Ladholmen till att börja med. Leden viker av till vänster och fortsätter genom skog och längs stranden. Missa inte att gå ut till Sohuvudsudden. Här får du storslagen vy över Vänern, Lurö skärgård, nationalparken Djurö i öster och Kinnekulle i syd. Leden är ca 2 km och slutar vid Åkershus badplats, områdets bästa badplats.

Åkershus – Vitsand. Från Åkershus badplats kan du gå på en annan vandringsled, led till Vitsand. Leden är ca 1,3 km och vid Vitsand finns både vindskydd och grillplats. Från Åkershus tillbaka till Ekenäs camping går leden efter den allmänna vägen.

Säffle Turistinformation

Ekenäs, Värmlandsnäs
66191, Säffle

tourist@saffle.se
http://www.visitsaffle.se