Foto: Linnea Gustavsson

Båtturer på Vänern utan egen båt

Vill du också uppleva Vänerskärgården med båt? Med våra 6 tips kan du ta dig ut på Vänern med båtbuss, turbåt eller taxibåt för en trevlig dagsutflykt med hela familjen. Passa på att njuta av ett härligt äventyr på väg till målet.

Båtbussen mellan Karlstad och Kristinehamn

Ta en trevlig båttur till Kristinehamn med Karlstad båtbuss. Linje 95/96 tar dig genom Värmlandsskärgården i en omväxlande naturmiljö i Vänern. Läs mer här.

Turer till Lurö

För dig som inte har egen båt går det utmärkt att ta färjan från Eknäs i Värmlandsnäs ut till Lurö. Längs vägen får du uppleva en tät skärgård. Båten passerar Aspholmen och Gunnarsholmens fyrar. Ute till havs finns också flertalet fåglar som kan synas till längs båtfärden. Läs mer här.

Turer till Djurö

Gör en dagsutflykt till Djurö Nationalpark bestående av 35 olika öar med ett rikt djur- och växtliv. Hit kan du enkelt ta dig med taxibåt eller med båten M/S Pärla som båda utgår från Mariestad. Läs mer här.

Turer från Åmål

Vill du uppleva Åmål från vattnet? Ta en dagstur med M/S Vänervåg. Båten erbjuder ett stort soldäck och en stor salong inombords som tar dig genom Tösse skärgård. Läs mer här.

Turer från Mariestad med m/s Marianne

Ta dig runt på Vänern med Vänerns äldsta passagerarfartyg m/s Marianne som tar dig till Brommö eller Sjötorp ute i Vänerns skärgård. Läs mer här.

Turer från Kristinehamn med Bojorten

Åk med historiska Bojorten på kryssning i Kristinehamns skärgård och få en spännande upplevelse som tar dig tillbaka till 1600- och 1800-talet. Läs mer här.