Lurö skärgård

Hitta ditt smultronställe i Lurö skärgård, från den undangömda stillsamma viken till det vresiga havet med frustande kaskader frampiskade av höststormar.

Skärgårdsområdet har en sammanlagd yta av ca 600 hektar. Hela skärgården är av riksintresse för dess säregna natur, kulturella värden och dess intressanta växt- och djurliv. Inom skärgården finns flera fågelskyddsområden. Vänern är innanhavet med många skepnader. Du hittar Europas största dricksvattenleverantör, tävlingsarenan för kappseglare, sandstränder och klippor, transportleder och fiske.

Vänern och in synnerhet skärgårdarna i Säffle kommun är ett outtömligt eldorado för kajakpaddlare. Luröskärgårdens Natur- och Kulturförening har samlat några av de smultronställen som de tycker är värda ett strandhugg i Lurö skärgård. Vissa är mer avsedda för dig med segelbåtar/motorbåtar och vissa är bättre lämpade för dig paddlare som inte behöver så mycket vatten under kölen.

Åk båt ut till Lurö med Luröbåten, det går daglig tur från Ekenäs med start midsommardagen till augusti ut. Luröbåten kör även charter för grupper.

Klicka här för paddelkarta över Lurö skärgård.

Luröskärgårdens Natur- och Kulturförening

Lurö
66191, Säffle

henrikahlgren@hotmail.com
http://www.luronok.se/