Båtbuss norra Vänerskärgården

Från Karlstad, Hammarö, Kristinehamn och Grums trafikeras flera av norra Vänerskärgårdens öar med båtbussar. Båttrafiken kallas båtbuss, eftersom det ingår i den lokala kollektivtrafiken. I Karlstad har båtbusstrafiken från och med sommaren 2021 sin utgångscentral från Inre hamn.

De vattenburna linjerna går ofta och biljetten kostar som en bussresa på land (med undantag för linje 92, 95, 96 och 97).
Ombord på linje 91, 93 och 94 kan man betala sin resa med betalkort, mobilapp (både Karlstadsbuss och Värmlandstrafik), resekort med period (som är giltig i aktuell zon) eller reskassa samt engångskort.

Linje 92 förbokas i vår biljettstuga och där kan man betala med betalkort, mobilapp (både Karlstadsbuss och Värmlandstrafik), resekort med reskassa samt engångskort.

Ombord på linje 95, 96 och 97 kan man betala sin resa med betalkort, mobilapp (Värmlandstrafik), resekort med period (som är giltig i aktuell zon) samt reskassa.
För information om tider och linjer samt bokning se karlstadsbuss.se. eller Kristinehamns turistbyrå 0550-881 87.

Vill du får mer tips om  vad som finns att göra på de öar som båtbusstrafiken trafikerar kan du läsa mer om detta här: Grums, Hammarö, Karlstad, Kristinehamn.

Linjer

95 Kristinehamn-Karlstad (tur och retur)

96 Kristinehamn-Alvön-Långön (tur och retur)

97 Hammarö-Slottsbron (tur och retur)

98 Slottsbron-Borgvik (tur och retur)

99 Lillängshamnen-Västra Söön-Mörudden (tur och retur)